Activiteiten

Meditatie en geloof in crisistijd.
Kan dat nog?

Zoeken naar antwoorden in tijden waar instituties en vaste waarden onderuit gaan.

Weekend WCCM België - Oude Abdij drongen - 10/11 februari 2024

Beste Mediteerder, 


Meditatie delen met anderen is Leven delen en Leven vermeerderen.


Vandaag wordt meditatie vrij algemeen erkend als een universele praktijk, zowel in religieuze als in seculiere middens. In verschillende disciplines van de medische wetenschappen wordt de positieve invloed van meditatie bestudeerd en aangetoond. Is dat dan niet voldoende? Waarom dan nog specifiek Christelijke meditatie? Is mediteren op zich niet genoeg? 


Tijdens dit weekend laten we ons opnieuw verrassen door de diepte van de Christelijke visie, naadloos verbonden met de ervaring van de meditatie. Niet te missen als je bijvoorbeeld een groep begeleidt of gewoon meditatie wil doorgeven in je omgeving.


Laurence Freeman zal ons online inleiden in het onderwerp. Sarah Bachelard vertelt ons wat een contemplatief christendom kan zijn. Ze gaat op zoek naar wat de christelijke boodschap kan toevoegen aan onze praktijk. 


Het aantal deelnemers is beperkt tot 24 personen. 


Periodiek

Online Mediteren

Je kan met WCCM België wekelijks online mediteren (in sommige periodes meerdere malen per week). Mediteren in groep - ook als het online gebeurt - ondersteunt je eigen dagelijkse meditatiepraktijk.

Lokale Groepen

De beste manier om de gave van meditatie met anderen te delen, is door samen te mediteren. In werkelijke aanwezigheid met anderen voelen we de diepere waarheid van ons wezen en zo leren we voorbij onszelf te kijken. Daarom is regelmatig mediteren, of het nu dagelijks of wekelijks is, met dezelfde gemeenschap, zo'n bron van voeding.

"Meditatief"

"Meditatief" is een korte 14-daagse publicatie, die via E-mail verstuurd wordt.

Gratis en gemaakt door vrijwilligers. We geven telkens een korte reflectie bij de meditatie en een verwijzing naar een inspirerende tekst of boek.

"Nieuwsbrief"

De gedrukte "Nieuwsbrief" verschijnt om de drie maanden en vermeldt onder andere alle activiteiten die in België of internationaal worden georganiseerd.
Daarnaast publiceren we onuitgegeven vertaalde teksten van, onder meer, John Main of Laurence Freeman.

Bonnevaux Contemplatieve Mis

Elke zondag om 12u kan live de Contemplatieve eucharistieviering te Bonnevaux gevolgd worden (Engelstalig, voorgegaan door Laurence Freeman). 

Via de link hierna kan je volgen en ook voorgaande vieringen bekijken.

Bonnevaux Yoga

Elke dinsdag om 16u45 kan live de Yoga-sessie in Bonnevaux gevolgd worden (Engelstalig, met Giovanni Felicioni). 

Via de link hierna kan je volgen en ook voorgaande vieringen bekijken.

Eénmalig

Herdenking sterfdag John Main 30/12

Op 30 december herdenken we de sterfdag van John Main in Waregem

 

Activiteiten door derden...

Hierna vind je aankondigingen van activiteiten door derden waar we ons mee verbonden voelen, maar die niet door WCCM georganiseerd zijn.