Activiteiten

WCCM-Academy

Een nieuw studie en praktijk programma

start 2023


De ‘WCCM Academy’ is een nieuwe ontwikkeling in de wereldwijde gemeenschap voor Christelijke Meditatie  met geweldige kansen  voor individuele deelnemers en voor de wereldwijde gemeenschap. Het is online en  met sessies in Bonnevaux.


De Academie is een programma van 'studie en praktijk', geleid door de beste leraren en met persoonlijke begeleiding, om zo een meer volledige manier van contemplatief leven te voeden. 


Het studieprogramma duurt twee jaar en staat open voor iedereen die zijn contemplatieve benadering van het leven wil verdiepen doordat studie en praktijk worden gecombineerd.


Het academiejaar bestaat uit drie termijnen van acht weken. Lessen, seminars en ontmoetingen met docenten vinden meestal online plaats. Drie studie- en praktijkweken in Bonnevaux maken deel uit van het jaarprogramma aan het begin en einde van het jaar en alle studenten en docenten worden aangemoedigd om hieraan persoonlijk deel te nemen.


De eerste tweejarige cyclus van de Academie start in het voorjaar van 2023 en eindigt in het voorjaar van 2025. Bij de eerste aanloop verwachten we een groep van 30 - 35 studenten.


Wat is de visie van de academie?


De menselijke geschiedenis heeft een keerpunt bereikt. Dit wordt algemeen erkend op verschillende fronten, van cultuur, politiek, religie tot en het meest urgent in de mondiale ecologie . De uitdagingen zijn beangstigend complex en roepen reacties op van angst, ontkenning en paniek. Door na te denken over en te leven met deze problemen, zoals de WCCM al vele jaren doet, zijn wij, samen met andere contemplatieve bewegingen, tot het inzicht gekomen dat het belangrijkste antwoord een verandering van bewustzijn moet zijn.


Mocht je interesse hebben om deel te nemen volg dan de link hierna.

Er is ook mogelijkheid om wat financiële ondersteuning te krijgen, mocht je graag meedoen, maar het wegens budgettaire redenen mogelijk haalbaar lijkt. 

Alle lessen en communicatie wordt wel gevoerd in het engels. 


Periodiek

Online Mediteren

Je kan met WCCM België wekelijks online mediteren (in sommige periodes meerdere malen per week). Mediteren in groep - ook als het online gebeurt - ondersteunt je eigen dagelijkse meditatiepraktijk.

Lokale Groepen

De beste manier om de gave van meditatie met anderen te delen, is door samen te mediteren. In werkelijke aanwezigheid met anderen voelen we de diepere waarheid van ons wezen en zo leren we voorbij onszelf te kijken. Daarom is regelmatig mediteren, of het nu dagelijks of wekelijks is, met dezelfde gemeenschap, zo'n bron van voeding.

"Meditatief"

"Meditatief" is een korte 14-daagse publicatie, die via E-mail verstuurd wordt.

Gratis en gemaakt door vrijwilligers. We geven telkens een korte reflectie bij de meditatie en een verwijzing naar een inspirerende tekst of boek.

"Nieuwsbrief"

De gedrukte "Nieuwsbrief" verschijnt om de drie maanden en vermeldt onder andere alle activiteiten die in België of internationaal worden georganiseerd.
Daarnaast publiceren we onuitgegeven vertaalde teksten van, onder meer, John Main of Laurence Freeman.

Bonnevaux Contemplatieve Mis

Elke zondag om 12u kan live de Contemplatieve eucharistieviering te Bonnevaux gevolgd worden (Engelstalig, voorgegaan door Laurence Freeman). 

Via de link hierna kan je volgen en ook voorgaande vieringen bekijken.

Bonnevaux Yoga

Elke dinsdag om 16u45 kan live de Yoga-sessie in Bonnevaux gevolgd worden (Engelstalig, met Giovanni Felicioni). 

Via de link hierna kan je volgen en ook voorgaande vieringen bekijken.

Eénmalig

Advent 2022

Krijg elke advent-zondag een tekst van Laurence Freeman

 

Activiteiten door derden...

Hierna vind je aankondigingen van activiteiten door derden waar we ons mee verbonden voelen, maar die niet door WCCM georganiseerd zijn.

Meditation for Everyone organiseert zomerse stiltedagen