Activiteiten

Meditatiedag met brother 
John Martin SAHAJANANDA

Wat voegt Christus toe aan onze meditatie?
Kunnen we niet gewoon mediteren?

Roosenbergabdij Waasmunster - 11 mei 2024, 10u-17u

Welkom vanaf 9u30 in de Roosenbergabdij 


10u00 Inleiding Meditatie 

10u30 Conferentie 1 Brother Martin

11u30 Contemplatieve Dialoog

12u30 Middagmaal broodjes en koffie/thee

13u30 Wandelmeditatie

14u30 koffiebreak

15u00 Conferentie 2 Brother Martin

16u00 Contemplatieve Dialoog

16u40 Meditatie

17u00 Afsluiting 


Inschrijven door 35€ te betalen via overschrijving, gegevens in inschrijvingsformulier. 

Schrijf zo snel mogelijk in, plaatsen zijn beperkt!



Brother John Martin Shahajananda werd geboren in 1955, als zoon van een hindoe-moeder en een katholiek-christelijke vader. Brother John was voorbestemd om op te groeien binnen de rijke spirituele tradities van India, en tegelijkertijd de leer van Jezus Christus te omarmen. Hij studeerde aan het Sint-Pieterseminarie in Bangalore, en vervolgde zijn studie aan de Gregoriaanse Universiteit in Rome.


Het lezen van een artikel van Father Bede Griffiths, de abt van de Shantivanam Ashram, over de overeenkomsten tussen het christendom en het hindoeïsme, raakte hem diep. Hierdoor werd hij geïnspireerd om zich aan te sluiten bij deze gemeenschap in Zuid-Indië, opgericht in 1950 door Henri Le Saux en Jules Monchanin, pioniers in de interreligieuze dialoog. Brother John Martin Sahajananda was een leerling van Father Bede Griffiths en diende als spiritueel directeur van het Shantivanam Ashram van 1993 tot 2018 in Tamil Nadu (Zuid-Indië), waar Father Bede het grootste deel van zijn tijd in India doorbracht.


Hoewel hij nu buiten de ashram woont, keert hij regelmatig terug om les te geven en blijft hij actief betrokken bij de spirituele gemeenschap. Brother John geniet internationale erkenning en is een veelgevraagd spreker op retraites en conferenties, zowel in verschillende Europese landen als in de Verenigde Staten.


Meditatiedag en Reflectiedag  met Brother John rond het thema :Wat voegt Jezus Christus toe aan onze meditatie. Kunnen we niet gewoon mediteren?

Meditatie is een universele praktijk, eerder bekend vanuit een aziatische context, maar evenzeer in een seculiere context en ook in een christelijke context. Je zal verrast zijn door de horizonten die opengaan. 


Periodiek

Online Mediteren

Je kan met WCCM België wekelijks online mediteren (in sommige periodes meerdere malen per week). Mediteren in groep - ook als het online gebeurt - ondersteunt je eigen dagelijkse meditatiepraktijk.

Lokale Groepen

De beste manier om de gave van meditatie met anderen te delen, is door samen te mediteren. In werkelijke aanwezigheid met anderen voelen we de diepere waarheid van ons wezen en zo leren we voorbij onszelf te kijken. Daarom is regelmatig mediteren, of het nu dagelijks of wekelijks is, met dezelfde gemeenschap, zo'n bron van voeding.

"Meditatief"

"Meditatief" is een korte 14-daagse publicatie, die via E-mail verstuurd wordt.

Gratis en gemaakt door vrijwilligers. We geven telkens een korte reflectie bij de meditatie en een verwijzing naar een inspirerende tekst of boek.

"Nieuwsbrief"

De gedrukte "Nieuwsbrief" verschijnt om de drie maanden en vermeldt onder andere alle activiteiten die in België of internationaal worden georganiseerd.
Daarnaast publiceren we onuitgegeven vertaalde teksten van, onder meer, John Main of Laurence Freeman.

Bonnevaux Contemplatieve Mis

Elke zondag om 12u kan live de Contemplatieve eucharistieviering te Bonnevaux gevolgd worden (Engelstalig, voorgegaan door Laurence Freeman). 

Via de link hierna kan je volgen en ook voorgaande vieringen bekijken.

Bonnevaux Yoga

Elke dinsdag om 16u45 kan live de Yoga-sessie in Bonnevaux gevolgd worden (Engelstalig, met Giovanni Felicioni). 

Via de link hierna kan je volgen en ook voorgaande vieringen bekijken.

Eénmalig

Herdenking sterfdag John Main 30/12

Op 30 december herdenken we de sterfdag van John Main in Waregem

 

Activiteiten door derden...

Hierna vind je aankondigingen van activiteiten door derden waar we ons mee verbonden voelen, maar die niet door WCCM georganiseerd zijn.