Meditatietools

Start-To-Meditate

Leer Mediteren in 10 weken

In dit programma (volledig online) leer je stapsgewijs mediteren. Zoals de naam het aangeeft, kan je de opbouw van het programma best vergelijken met een 'start-to-run' aanpak: in de loop van 10 weken bouw je stapsgewijs je meditatiepraktijk uit en dit begeleid met materiaal dat je elke dag via mail toegestuurd wordt.

stap 1

Schrijf je in

Schrijf je in door onderstaand formulier in te vullen en te verzenden.

stap 2

Bekijk je eerste video

Na je inschrijving krijg je direct een e-mail ter verwelkoming. Daarin staan de eerste aanduidingen om je meditatietijd goed aan te pakken.

Vermits we graag tweemaal per dag mediteren, is het de bedoeling dat je het filmpje op twee zelfgekozen momenten ‘s morgens én ‘s avonds aanklikt. Probeer je van bij het begin deze goede gewoonte eigen te maken.

stap 3

Start het programma en volg je mails

Elke dag krijg je een e-mail toegestuurd. Daarin staat een filmpje. Klik het aan en je krijgt meteen alle info om je eerste stappen op de weg van meditatie te zetten. 


De volgende dag krijg je opnieuw een e-mail die weer een ander aspect van de meditatiepraktijk belicht. En zo gaat het 10 weken lang. Na elke inleiding (max. 3 minuten) volgt dan de nodige stilte om te mediteren. Die stille tijd wordt per week geleidelijk aan uitgebreid. We starten met 5' en bouwen op tot 30'.

stap 4

Opbouw van elke sessie

Eerst krijg je een algemene intro. 

Daarna beluister je de inleiding op de meditatie. Het is telkens een tekst van John Main (uit het boek 'de stille (r)evolutie) die max. 3 minuten duurt. 


Om de overgang naar de meditatietijd te maken is er een stukje muziek. 

Je krijgt ook nog eens te lezen hoe je mediteert. 


Omdat christelijke meditatie zeer eenvoudig is krijg je 10 weken lang dezelfde korte info. Na de muziek volgt een signaal van de gong en dan begint de meditatie echt. 


Na 5 minuten (eerste week) en na 30 minuten (laatste week) krijg je opnieuw een signaal van de gong om het einde van de meditatietijd aan te geven. Na een beetje muziek eindigt het filmpje.

366 Dagen Mediteren

(Leren) Mediteren - een Stille (R)evolutie

366 DAGEN MEDITEREN  is een uitgelezen kans om het mediteren op een systematische manier in je leven in te bouwen.


Misschien ben je al een tijdje op weg met je meditatiepraktijk. Maar je ondervindt dat je wat ondersteuning nodig hebt. Iedereen kent het stoppen, herbeginnen, stoppen ... . We blijven immers steeds 'beginners'. Maar intussen voel je wel het verlangen om te mediteren.


Misschien heb je 'START TO MEDITATE' gevolgd en wil je daar nu een vervolg aan breien.


Welke je motivatie ook is, met dit programma ondersteun je je dagelijkse meditaties gans het jaar door!

De WCCM Meditatie App

De nieuwe versie van de APP is een gebruiksvriendelijke en praktische metgezel voor hen die een meer contemplatieve levensstijl willen ontwikkelen terwijl ze leren mediteren. 


Deze bevat een timer, links naar dagelijkse en wekelijkse bronnen, gemeenschapsnieuws wereldwijd, informatie over retraites en online evenementen, online en fysieke groepen en alle andere webbronnen van de WCCM. 


 Een gevoel van verbondenheid met andere mediteerders helpt de beginner om door te gaan en verdiept ook de ervaring. Het helpt om te beseffen dat het diep persoonlijke aspect van meditatie ook gemeenschappelijk is.