Meer over WCCM

De WCCM is een wereldwijde spirituele gemeenschap, verenigd in de beoefening van meditatie in de christelijke traditie.

De vruchten van deze beoefening worden wijd en zijd gedeeld, ten dienste van de eenheid van allen en om begrip te kweken tussen geloofsovertuigingen en culturen. Leden van de WCCM zijn verspreid over meer dan honderd landen. Er zijn ongeveer zevenenzestig nationale coördinatoren. Het internationale centrum is Bonnevaux - een oude kloosterplaats die nu gewijd is aan wereldwijde vrede en dialoog rond de dagelijkse beoefening van meditatie - bij Poitiers in Frankrijk.

WCCM missieverklaring

Meditatie zoals doorgegeven door de leer van John Main in de christelijke traditie overbrengen en koesteren in de geest van dienst aan de eenheid van allen.

Bonnevaux

Bonnevaux is het internationale meditatie- en retraitecentrum van de Wereldgemeenschap voor Christelijke Meditatie (WCCM). Een residentiële gemeenschap leeft in de geest van de Regel van Sint Benedictus samen met vrijwilligers uit vele delen van de wereld. 


Bonnevaux dient de wereldvrede en de eenheid tussen alle tradities door middel van dialoog, stilte en vriendschap.

Bonnevaux is de spirituele thuishaven voor de WCCM. 


Onze hoop is dat iedereen die Bonnevaux bezoekt, geraakt zal worden door de geest van vrede en een diepere ervaring van stilte. Als dit zaadje van transformatie is geplant, zullen de bezoekers beter in staat zijn de contemplatieve dimensie te ontwikkelen in hun eigen leven en in het leven van de mensen met wie zij leven en werken.

Bonnevaux missieverklaring

Het onderwijzen van meditatie vanuit de christelijke traditie en universele wijsheid, als een manier van persoonlijke en sociale transformatie.

WCCM Podcast

Beluister de WCCM podcast (engelstalig)

Een voorbeeld: